Zoeken

Kopen Huren
ZOEKEN

Log-in

LOG-IN

Nog geen lid?

Registreer nu!

Wist je dat

Tweedehandsmotorhome.be de enige professionele site is op het net om uw caravan te verkopen

Een camper, kampeerauto, mobilhome, kampeerwagen, zwerfwagen of motorhome is een motorvoertuig dat is uitgerust om in te wonen of verblijven.

In tegenstelling tot een caravan heeft een camper of motorhome een eigen aandrijving en hoeft niet getrokken te worden. Een motorhome of camper hoeft dus niet te worden losgekoppeld en te worden vastgezet, voordat men hem kan gebruiken als woning.

De moderne campers en motorhomes zijn tegenwoordig volledig "zelfvoorzienend". Ze zijn uitgerust met een toilet, douche, schoonwatertank, vuilwatertank, koelkast, warmwaterboiler etc. en kunnen, net zoals (zeil)jachten, dagenlang zonder aanvullende voorzieningen probleemloos van plaats naar plaats reizen. Deze vorm van toerisme levert geen extra belasting op voor het milieu en omgeving, er is wel nu en dan behoefte aan kleine voorzieningen, zoals (tegen een kleine vergoeding) schoon water kunnen innemen, toilet ledigen en het "grijze" afvalwater lozen op daarvoor bestemde plaatsen. Hiervoor bestaan in Europa al jarenlang een groot aantal camperplaatsen of motorhome parkings met sanizuilen of sanistations en worden er steeds meer nieuwe aangelegd. Dit wordt ook weleens door de motorhome dealer een servicepunt genoemd.

Campings in o.a. de Verenigde Staten en Canada hebben speciale staplaatsen voor campers en motorhomes, die daar rechtstreeks kunnen worden aangesloten op de waterleiding, het lichtnet en de riolering.

Motorhomes en campers bestaan in verschillende soorten, maar alle campers behoren te voldoen aan vastgestelde wettelijke inrichtingseisen voordat deze als kampeerauto of als motorhome op kenteken kan worden gezet. Een camper kan een eenvoudig omgebouwde bestelauto of motorhomevan zijn, of een volledig fabrieksmatig geconstrueerde kampeerauto of motorhome, maar ook een omgebouwde touringcar of vrachtwagen.

Een camper en een motorhome is comfortabeler dan een caravan en heeft een betere wegligging. Een personenauto is immers zelden bedoeld om een grote aanhangwagen, wat een caravan is, te trekken.

Nadeel van een motorhome en een camper is dat de reizigers, als ze zich ergens geïnstalleerd hebben, geen personenauto tot hun beschikking hebben voor uitstapjes. Campertoeristen hebben dan ook vaak fietsen bij zich vaker dan caravantoeristen. Er zijn ook campertoeristen die ook nog een personenauto meenemen, die dan door een ander familielid wordt gereden, of (vooral in de Verenigde Staten) als aanhangwagen achter de camper of motorhome wordt getrokken.

Er worden ook nogal wat fouten gemaakt tussen een motorhome of een mobilhome.

Een mobilhome is in principe een stacaravan. Zoals het woord het zelf zegt een mobilhome, het is weliswaar een verplaatsbaar iets daar er meestal wielen onder zitten maar het wordt geplaatst op een camping door middel van een vrachtwagen, indien u uw mobilhome terug wenst te verplaatsen dan is dit mogelijk weliswaar met de nodige firma’s die erop zijn gespecialiseerd om mobilhomes te verplaatsen want simpel is deze klus niet. We kunnen eigenlijk spreken dat als we een mobilhome in ons bezit hebben we ergens een buitenverblijf hebben, dit kan in Belgié alsook in het buitenland zijn. Wanneer u een mobilhome aankoopt zal u wel moeten rekening houden dat de camping u jaarlijkse kosten zal aanrekenen om op de camping te kunnen staan.

Een motorhome daarentegen is een rijdend voertuig met een woongedeelte op. Hier hebt u de mogelijkheid om alle uithoeken van onze planeet te bezoeken, een motorhome is pure vrijheid. Een motorhome staat altijd klaar, u hebt enkele dagen vrij en weg bent u. U zal reizen kunnen ondernemen waar de meeste enkel van kunnen dromen, u zal kunnen genieten met uw motorhome van de mooiste plaatsen en de ongerepte natuur. Aan een motorhome hebt u zeer weinig vaste kosten per jaar, een motorhome verzekering is niet duur in tegenstelling tot een personenwagen. Er zijn verschillende motorhome verzekeraars die in ons land zeer interessante tarieven kunnen voorstellen, we spreken hier van bedragen rond de 200 € per jaar. De verkeersbelasting voor een camper bedraagt slechts 148,50 € wanneer men binnen de 3500 kg blijft.Een camper of motorhome behoud ook zeer goed zijn waarde.

Wanneer u dus verkiest om altijd naar dezelfde plaats te reizen dan kan u opteren voor een mobilhome, deze staat dus op een vaste mobilhome plaats op een camping. Reist u liever van camping naar camping dan is een caravan een zeer geschikt alternatief, u boekt op voorhand u camping plaats en weg bent u of toch liever van alles genieten dan is het beste alternatief een motorhome, met uw camper kan u reizen naar waar u wil, van camping naar een motorhome parking of liever in natuur dan zit u goed met een motorhome.

Wenst u een motorhome tweedehands aan te schaffen of liever een nieuwe motorhome dan kan u op onze site tweedehandsmotorhome.be uw motorhome of camper terugvinden. Ga snel naar de dealerpagina en zoek uw motorhomedealer uit voor de aankoop van nieuwe of  tweedehands motorhomes.

Zou u liever een mobilhome of een stacaravan aankopen dan kan u op de site op zoek gaan naar een mobilhome tweedehands.

Liever een caravan tweedehands, ook deze kan u terugvinden op onze site. Zoek nu snel uw tweedehands caravan op tweedehandsmotorhome.be